De reis van de Crimibox

Van bloedstollend hersenspinsel tot heerlijk moordmysterie. De Crimibox heeft er een hele reis opzitten voor hij aan je voordeur staat. Wat gaat allemaal vooraf aan jouw diepgaande onderzoek? Welke stappen zitten er tussen een eerste idee en het uiteindelijke onderzoek waar je je tanden in kan zetten?

Hier lees je het officiële reisverslag van onze favoriete moordmysteries.

De geboorte van het mysterie

De moorden die je bij Crimibox onderzoekt mogen dan wel levensecht aanvoelen, ze zijn allemaal gemaakt door onze criminele meesterbreinen; Pieterjan en Liese. Na heel wat denkwerk, plannen zij samen de ideale moord. Enkel op papier gelukkig! De moordzaak kennen zij als hun eigen broekzak. De verdachten en getuigen zijn hun beste vrienden. Zij zijn de eerste die de moordenaar ontmaskeren.

Bij het creëren van het mysterie komt heel wat tijd en werk kijken. Om de wereld tot leven te wekken die wij allemaal zo graag verkennen moeten websites, teksten en bewijsmateriaal worden gemaakt. Dankzij deze moordarchitecten die niet bang zijn om hun hersenkronkels overuren te laten draaien, kunnen wij ons storten in de mysteries van Crimibox. Welke moord zouden ze nu aan het plotten zijn?

Bewijsmateriaal en gadgets

Wie eerder het onderzoek bij ons tot een goed einde bracht, heeft het al gemerkt: de Crimibox zit boordevol materiaal dat je onder de loep zal moeten nemen. Naast een heleboel getuigenissen, vind je er altijd bewijsstukken van op de crimescene zelf. Na het bedenken van de moord is er materiaal nodig om deze te kunnen oplossen.

Om al deze clues in je box te krijgen, moet er heel wat gewerkt worden. Jimmy, die Crimibox twee jaar geleden startte, ontfermt zich over deze moeilijke taak. Hij verzamelt al het materiaal vanuit de verste hoeken van het land en laat het onderzoek authentiek aanvoelen. Hij weet daarbij overigens waarover hij spreekt want hij heeft zelf een heleboel ervaring bij de politie. De ideale man dus om van een moordmysterie een ware politiezaak te maken!

Daarnaast zorgt Jimmy ook voor heel wat toffe gadgets die je kan gebruiken lang nadat de moordenaar achter tralies zit. Zo vonden detectives in vorige Crimiboxen al een notitieblokje met bijhorende crimiboxbalpen. Onze detectives worden steeds goed in de watten gelegd.

Het mysterie is bedacht, het materiaal verzameld. Wat nu?

Het samenstellen en verzenden van de box

We kunnen ze niet genoeg in de picture zetten: onze fantastische collega’s bij AMAB! Dit maatwerkbedrijf voegt al het bewijsmateriaal en gadgets samen tot één spannend geheel. Bij AMAB wordt de box geboren zoals we die allemaal kennen. Nadat zij de puntjes op de i hebben gezet, is de Crimibox klaar om opgelost te worden.

Na een kleine pit-stop in Antwerpen sturen we de moordmysteries op weg. De onopgeloste zaak krijg je helemaal afgewerkt tot bij je deurmat. Meer dan klaar om door jullie verslonden te worden.

Een familie van speurneuzen

De box is eindelijk uitgereisd en bij zijn nieuwe thuis aangekomen. Tijd om de moord uit te klaren! Detectives kunnen bij hun onderzoek altijd terecht bij hun detectivefamilie: Crimibox Office. In deze geheime facebookgroep kan je naar hartenlust speculeren, tips en hulp vragen maar ook gewoon heerlijk stoom afblazen met andere detectives.

In deze familie vinden we ook onze Officieren; een team van veteranen die je maar al te graag bijstaan bij je onderzoek. Bas, Dave, Annemieke en Hanneke staan meer dan klaar om je verder te helpen met de moordzaak. Samen met hen vind je het antwoord op je meest prangende vragen.

De nieuwste episode van Macdeath is ondertussen al volop aan het reizen. Is jouw thuis één van zijn eindbestemmingen?