Valerie aan de leugendetector

Ze werkt nog maar even voor Crimibox maar toch besloten wij al om de leugendetector vanonder het stof te halen. We weten dat we enkele blogs terug het gebruik van de leugendetector betwistten maar drastische tijden, vragen drastische maatregelen. Valerie werkt namelijk aan een mysterieus project voor Crimibox waarover ze niets kwijt kan. Of dat zegt ze toch tenminste. Misschien wrikken we alsnog iets los met onze leugendetector bij deze grondige ondervraging…

Wat brengt Valerie naar het ‘verre’ België? Kan ze ons echt niets meer vertellen over het ultrageheime project waar zij mee bezig is?

Hoe ben je bij Crimibox terecht gekomen?

In mijn opleiding International Business and Languages moet ik minstens eenmaal stage lopen in het buitenland. Omdat dit de eerste keer is dat ik voor mijn studies de veilige thuishaven verlaat wil ik toch nog ergens een beetje dicht bij huis blijven.

Ik ben dus op zoek gegaan naar een stageplek in België of Duitsland. Daarna was het eigenlijk best eenvoudig. Via de zoekterm Stage digitale marketing België ben ik uiteindelijk op de vacature van Crimibox gestuit. Gek hoe dat soms loopt!

De taken en het profiel waren helemaal mijn ding en daarom heb ik meteen een sollicitatie-mail gestuurd. Zo is de bal aan het rollen gegaan!

Wat doe jij zoal voor Crimibox in je stageperiode?

Behoorlijk wat! Nu ben ik bijvoorbeeld bezig met de slapende Instagrampagina goed wakker te schudden. Mis dat vooral niet en bekijk de toffe nieuwe content van Crimibox, zou ik zo zeggen.

Daarnaastheb ik ook contact met heel wat mensen en doe ik wat meer praktische zaken. Allemaal deel van een fantastisch geheim project dat ik nog niet met jullie kan delen. Nog niet tenminste…

Werken voor een moordmysteriemaker was waarschijnlijk niet meteen wat je in gedachten had toen je ging zoeken naar een stageplek! Hoe gaat het er zo aan toe achter de schermen?

Eigenlijk minder gek dan je zou denken!

Aangezien ik mij vooral bezig hou met de social media en marketing ben ik nog niet voor enorme verrassingen komen te staan. Maar wat niet is, kan nog komen natuurlijk…

Je bent als Nederlander terecht gekomen tussen twee Belgen. Hoe gaat die cultuurclash?

Verrassend goed! Ookal ben ik niet zo ver van huis merk ik toch meteen al een heleboel verschillen in cultuur, normen en waarden. Ik vind dat natuurlijk interessant omdat ook een belangrijk onderdeel van mijn studies is.

Het is soms wat wennen aan die andere taal maar gelukkig zijn mijn collega’s bereid om hun gebrabbel nogmaals te herhalen mocht dat nodig zijn.

Wie had dat gedacht? Pik ik naast wat kennis over marketing en social media ook nog wat Vlaamse woorden op?

Waar komt jouw liefde voor mysteries, escape rooms en Crimibox vandaan?

Waar komt dit vandaan? Dat is er altijd al geweest, vermoed ik. Ik heb me steeds aangetrokken gevoeld door crimiseries en enge horrorfilms. Enkele van mijn favorieten zijn daarbij bijvoorbeeld: the Haunting of Hill House, Scream, Stranger Things en Murder on the Orient Express.

Niet bang dus van wat griezelen. Maar liefst als dat mogelijk is niet helemaal alleen!

Wat is het allerleukste dat je al gedaan hebt bij Crimibox?

Het allerleukst vind ik dat ik zelf inspraak krijg. Ik hoeg geen ja-knikker te zijn. Mijn mening wordt gevraagd en ik mag mijn eigen gang gaan. Op Instagram bijvoorbeeld ben ik compleet verantwoordelijk voor alle content.

Daarnaast heb ik ook al heel wat geleerd over de social media van een bedrijf. Die is namelijk niet zo eenvoudig als je misschien zou denken. Zo kun je ads plaatsen, opvolgen wat goed en minder goed gaat en moet je nog meer nadenken over wat je plaatst en niet plaatst.

Dat soort skills leer je echt niet doodeenvoudig uit een boekje. Daarvoor moet je aan de slag op de werkvloer! Of de crime scene dus in dit geval.

Wat zou je graag nog doen in je tijd hier bij Crimibox?

Nog erg veel leren. Ik werk samen met twee prettig gestoorde, meestal verstaanbare, collega’s die daarbij vast kunnen helpen.

Daarnaast wil ik me ook blijven bezighouden met het schrijven van allerlei content. Ik hoop echt dat die skills volledig op punt komen te staan in mijn tijd bij Crimibibox. Voor de rest wil ik meer van hetzelfde. Dat bevalt me enorm goed en daar ga ik dus ook liefst mee door.

Wat wil jij graag nog te weten komen over de mysterieuze Valerie? Wat zou jij haar vragen of zeggen als jij zelf een leugendetector bij de hand had? Laat het ons weten en misschien vertelt Valerie je wel alles wat je wilt weten…