Teaser 1: Macdeath

Vond jij met gemak je weg door ons doolhof of bleef je steken in een van onze doodlopende gangen? Brak jij de breinbreker of was het eerder andersom? Hieronder kom je te weten wat onze teaser voor je verborgen hield.

Stap 1: De geheimzinnige man

Kenners zagen misschien meteen dat het om David Taylor ging; de bestuursvoorzitter van Procter en Gamble. Voor zij die niet meteen thuis zijn in de Amerikaanse zakenwereld bracht Google Image Search misschien verlichting?

Zijn naam past perfect binnen de ‘formule’ die bij de teaser stond. Hoe toevallig…

DAVID / TAYLOR / … / ..

Stap 2: De raadselachtige route

De foto van David Taylor werd niet toevallig op deze afbeelding gesmeten uiteraard. Voor mensen die bekend zijn met het openbaar vervoer in Amsterdam was dit een eitje. Voor de rest… iets minder. Een flinke dosis speurwerk later vond deze laatste groep misschien ook dat de uitgestippelde route op de afbeelding buslijn 341 is.

Ook deze buslijn past perfect in het kadertje.

DAVID / TAYLOR / 341 / ..

Stap 3: De verborgen letters

Soms ligt het antwoord recht voor je (speur)neus. In een idyllisch meertje, rechtsonderaan in de afbeelding kan je een raar symbool zien. Dit rare symbool is een combinatie van de twee letters: K en M.

Laat het toeval ook willen dat ook deze letters perfect in het kader zijn te plaatsen!

DAVID / TAYLOR / 341 / KM

Stap 4: The best is yet to come…

Ga het web op en vind daar je waardevolle tip voor de eerste episode van Macdeath. Maar maak je geen illusies, detective. Je politieonderzoek is nog maar net begonnen. Er zijn nog meer lastige puzzels, meer mysteries die op je wachten. Ben je klaar voor de rest?

Zien we jou terug op de crimescene?