Een wereldreis vol gekke wetten

Regels zijn er om te breken. Zeker wanneer die regels ronduit belachelijk zijn!

Doorheen de geschiedenis zijn er heel wat wetten het leven in geroepen die voor ons helemaal nergens meer op lijken te slaan. Wij nemen je vandaag mee op een wereldreis langs enkele van die gekste wetten.

Trek je stoutste schoenen aan. Wij delen met jou onze favoriete regels om te breken!

Dronkenschap en zwanenvlees

We mogen dan misschien denken dat de Britten nog maar net zijn doorgedraaid met de Brexit, maar doorheen hun lange  bestaan hebben onze overzeese vrienden een heleboel vreemde wetten verzameld.

Zo is het in het hele land tot op de dag vandaag strafbaar om dronken te zijn in een pub. De Brit die besluit om iets te diep in het glas te kijken, mag dat enkel thuis doen.

Dat de koningin er overigens de plak zwaait, is meteen duidelijk voor wie zin heeft in een heerlijk hapje zwaan of walvis. Enkel de koning of koningin van het land heeft namelijk het recht om deze royale dieren op te eten. Mocht ze hier zin in hebben natuurlijk!  Alle zwanen, walvissen en bruinvissen in Engels grondgebied zijn eigendom van hare majesteit.

Slapende ezels en strafbare tweelingen

In Amerika heeft elke staat zijn eigen wetten. Dit heeft soms heerlijk vreemde gevolgen. Bijvoorbeeld voor het houden van een ezel in Arizona. Wie zijn ezel laat slapen in de badkuip riskeert namelijk serieuze boetes.

In Hawaï mag je als tweeling niet hopen samen in het familiebedrijf te werken. Een identitieke tweeling is namelijk bij wet verplicht om in een ander bedrijf te werken. Het idee hierbij is dat het uit elkaar houden van de twee werknemers te intens zou kunnen zijn voor de administratie.

Je haar zelf knippen en een kunstgebit dragen? Dat mag je in Vermont en Michigan enkel als je echtgenoot je toestemmig geeft!  In Tenessee bekijk je Stranger Things enkel op je eigen tv of laptop. Je Netflix-wachtwoord delen met iemand anders kan je namelijk een aardige duit kosten!

Onderbroekwetten en vergeten verjaardagen

Maar niet enkel Engelstaligen houden er rare wetten op na. Overal rond de wereld vind je vreemde regels die de tand des tijds hebben doorstaan.

In Japan zijn er bijvoorbeeld strikte regels rond hoe dik je mag zijn voor je in de problemen komt. Onderbroekloos het huis verlaten is in Thailand dan weer uit den boze, ook als je daarboven gewoon een broek zou dragen.

Gevangenis in Samoa zitten vast vol berouwvolle echtgenoten. Daar is het namelijk verboden om de verjaardag van je vrouw te vergeten!

Welke vreemde wetten zijn wij vergeten te vermelden? Heb jij al per ongeluk van deze wetten verbroken? Laat het ons zeker weten!